Bölge Uzmanlığının Önemi

Bölge Uzmanlığının Önemi

Emlakçılık mesleğinde bölge uzmanı olmanın, bölgede yoğun ve nitelikli mesai harcamanın önemini mevcut günlerde bir kez daha deneyimliyorum.
Uzmanlık bölgem olan İstanbul Beşiktaş ilçesi Gayrettepe bölgesinde yakın zamanlarda gerçekleşen bazı kiralama ve satış işlemleri piyasa rayicinin %10-15 altında fiyat seviyelerinde.
Emlakçı yetkiyi kimden alıyorsa sorumluluğu ona karşı olmalı düşüncesindeyim. Temel sorumluluğu da yetkiyi aldığı mülk sahibinin haklarını maksimum seviyede koruma odaklanması olmalıdır.
Geçen yıl deneyimlediğim bir satış işlemini tekrar hatırladım. Yakın çevrede emsal dairelerin 850.000 TL’ye satılamadığı ve mülk sahibinin bir an önce satılmasını istediği gayrimenkulünü, yaptığım yoğun satış, pazarlama çalışmalarına rağmen hedef fiyat seviyesinde 4 ay boyunca müşteri bulamamıştım. Gelen teklifler 750.000 TL’yi geçmiyordu.
Gayrimenkulün içeriğine ve bölgeye baktığımda daha yukarılarda fiyat seviyelerini yakalamamız gerektiğini mülk sahibine anlatıyordum. Yaklaşık 15 gün sonra istediğimiz teklifi almıştık ve gayrimenkulümüzü 865.000 TL’den satışını gerçekleştirdik.
İnsanların yaşamlarının niteliğine direkt temas eden gayrimenkulleriyle ilgili emlakçılık mesleğinin önemini zihinlerde tazelemek istedim.

Tepkiniz Nedir?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0